Tai gali nepatikti kitų programų kūrėjams – anksčiau norėdami siųsti geros kokybės nuotraukas „Messenger“ naudotojai naudodavo papildomus įrankius, kurie dabar bus nebūtini, sako Justina Antropik, „Tele2“ skaitmeninių kanalų turinio vadovės.

Jau prieinama ir Lietuvoje

Jei dažnai bendraujate „Messenger“ žinutėmis, jau galėjote pastebėti ir naujausią platformos funkciją – galimybę siųsti nuotraukas „HD“ formatu. Iki šiol per „Messenger“ gavėjus pasiekdavo mažesnės kokybės nuotraukos – tapdavo šiek tiek išsiliejusios, mažiau ryškios.

„Pristačiusi naujausią „Messenger“ atnaujinimų paketą, „Meta“, panašu, išgirdo ne vienerius metus trukusius naudotojų prašymus. Nuo šiol susirašinėdami galite siųsti kur kas aiškesnes ir ryškesnes nuotraukas. Norint tai padaryti, pokalbyje pasirinkite nuotraukų siuntimo parinktį, paspauskite ant norimo siųsti kadro, dešiniame kampe įjunkite „HD“ parinktį ir siųskite. Kol kas parinktis veikia tik privačiuose, o ne grupiniuose susirašinėjimuose“, – sako J. Antropik.

„Messenger“

Pasak ekspertės, ši naujovė gali sumažinti kai kurių kitų platformų ir įrankių naudojimą. Iki šiol norėdami neprarasti siunčiamų nuotraukų kokybės naudotojai turėdavo pasitelkti papildomas programas, pavyzdžiui, „WeTransfer“, „Dropbox“ arba nuotraukas siųsti el. paštu.

„Tai buvo didelis „Messenger“ trūkumas, kuris neleido naudotojams paprastai džiaugtis visomis naujausių įrenginių galimybėmis. Net ir padarius kokybiškas nuotraukas nauju išmaniu telefonu su geriausia kamera, nusiuntus per „Messenger“ kokybė suprastėdavo. Dabar, panašu, šios problemos nebeliko, tačiau naudotojai vis dar laukia to paties atnaujinimo ir siunčiant vaizdo įrašus“, – pastebi J. Antropik.

Pasiūlė ir kitų naujovių

Su balandį pasirodžiusiu nuotraukų kokybės atnaujinimu „Messenger“ naudotojams pasiūlė ir kitų naujų funkcijų. Nuo šiol susirašinėjimo programėlėje bus galima kurti nuotraukų albumus iš susirašinėjimuose esančių nuotraukų.

Norint sukurti albumą reikia pasirinkto susirašinėjimo nustatymuose spausti „View media, files and links“ ir „Create albums for this chat“. Tuomet galėsite pasirinkti visas nuotraukas, kurias norite pridėti į albumą, jį pavadinti. Visi pokalbio dalyviai galės peržiūrėti, pridėti, ištrinti ir atsisiųsti nuotraukas bei vaizdo įrašus iš albumo.

Justina Antropik

„Messenger“ taip pat pasiūlė paprastesnį būdą pradėti naujus pokalbius. Norint surasti programėlėje naują pašnekovą nebereiks į paiešką suvesti jo vardo ir pavardės, tereiks nuskenuoti „QR“ kodą jo telefone. Norėdami tai padaryti, nustatymuose bakstelėkite kairėje viršuje esančią „QR“ kodo piktogramą. Tarp naujausių atnaujinimų – ir padidėjęs siunčiamų failų limitas. Programėlė nuo šiol leis siųsti iki 100 MB užimančius failus.

Nors pasiūlė naujų naudingų funkcijų, šiuo metu „Messenger“ susiduria ir su nesklandumais. Naudotojų pasipiktinimo programėlė neseniai sulaukė dėl visoje platformoje įvesto galutinio šifravimo (angl. „end-to-end encryption“). Dėl pastarojo atsiradę sutrikimai, kai dalis žinučių pranyksta, sunku atrasti kai kuriuos susirašinėjimus, kuriam laikui sutrikdė įprastą naudojimosi patirtį.